På sistone

05.05.2016 kl. 22:11

Ett sådant väder vi har! Har verkligen varit majväder på topp nu. Utöver det är det inte mycket som händer. Jag har två dagar kvar på praktiken, plötsligt. Tiden har sannerligen gått snabbt nu, igen. 

Har en hel del reflektioner på lager, men för stunden är det som att jag inte riktigt fått dem formulerade ännu, även om jag gärna snart skriver om ett som annat snart. 
Det är som att i takt med att gräset blir grönare och bönderna börjar köra med harvor och människor vaknar till liv, tar jag också min årliga överblick över hur saker är, har varit samt hur jag vill att det ska vara. Vet ni, på vintern är det som att allt bara är på loading och sedan till våren spricker en upp av att energisparläge övergår till något helt annat läge. 

Snabb reflektion av praktiken hur som. Det är alltså långvårdspraktik, grundpraktik; klinisk studie - som det egentligen heter, vi haft nu. Att jobba med äldre är verkligen på många sätt och vis givande. 4 veckor känns kort eftersom jag precis just lärt känna alla, mera än i början i alla fall. Men det är alltid något. 

Idag frågade en boende av mig om jag inte hellre skulle jobba med barn än med äldre - det finns ju i alla fall någon framtid i barn? Jag hade redan funderat en del på detta, så mitt klara svar var att jag tror att alla har något att ge, tänk nu bara vad mycket ni äldre varit med om! Och det fick jag medhåll på. 

Det, om något är ju en sak som eller i alla fall borde motivera och inspirera framtidens barn och unga, hur allt har utvecklats, gått framåt och jobbats fram av de generationer som växt upp före oss.

Det är en ära att få bidra till en bättre vardag för äldre som redan levt, upplevt, lärt och trampat snett, så himla mycket dubbelt, trippelt längre än jag gjort. Jag kan inte ens tänka mig. DET om något är en ära. Så verkligen, har denna praktikperiod gett mig många nya perspektiv och jag är så glad för allt nytt jag hela tiden får lära mig. Både om det medicinska och om människors olika livsöden och unika sidor. Det finns så mycket skryypt med dessa alla härliga åldringar, och det är både med glädje och en smula vemod jag snart avslutar denna praktik. Tillbaks till skolbänken några veckor och sen väntar nya utmaningar. 

Källa; tumblr

Kommentarer (0)
Skriv siffran 5 med bokstäver: