Det kommer dagar

26.05.2016 kl. 14:16
-Varning för personliga utsagor och reflektioner över detta underfundiga ting kallat livet, mer som en påminnellse, från mig till mig-

För en tid sedan skrev jag ett inlägg om doftminnen som försvann precis innan jag skulle publicera, så det fick vara. 

Men så går jag längs stranden och inhalerar saltvattendoft och fuktik men varm luft som bara bildas precis i solnedgången, och allt kommer tillbaka. Jag kommer att tänka på att det är mitt sjunde år i Vasa. Jag tänker på alla vårar som alltid är så statiska och känslofyllda i luften, precis som hösten med skolstarten är maj månad den där månaden när allt tar slut, eller börjar på nytt. 

Så nu har det varit en sådan tid igen. Jag har reflekterat över många saker; för att det är sådant jag gör. Om hur det har varit, och hur det är nu. Vad det är för slags människa jag vill vara, och vad allt jag ännu, måste jobba på. 

Läste ett superbra inlägg om psykisk ohälsa som en skrivit, där hon säger att det finns så mycket från förr, svart tung massa som bara legat inne och gnagat i flera år, som måste få komma ut. Jag tänker på det de dagar jag är arg utan orsak, att det känns som att det finns så mycket i mig som bara förstör allt det goda i mig, en inre konflikt. Det är så mycket som är självklart som plötsligt inte blir, det bara är som det är och kaosar ihop sig. Jäkla kaosmänniska, tänker jag och inser att jag ännu en gång styr in mina tankar på helt fel banor. 
När jag vaknar mitt i natten av att åskan dundrar och regnet piskar mot fönstret, hjärtat bultar i bröstkorgen och blixten lyser upp väggarna i vårt sovrum, där och då tänker jag; att jag måste nollställa allt igen. Jag måste bli snällare mot mig själv och istället verkligen börja stå för, och jobbar för, den jag är. Den bästa versionen av mig. Och det är okej att det är skört ibland, det måste få vara det. Måste få ta tid. 

Jag behöver komma bort från illusionen om den perfekta männsikan jag tror att jag borde vara, som jag misslyckas med att vara, som jag blir besviken på i stället. Det är en så jädrans onödig ond cirkel. För nog vet jag ju, att jag gör precis så gott jag bara kan. 


 
Kommentarer (0)
Skriv siffran 4 med bokstäver: