Lite om rutin.

04.09.2016 kl. 16:22
 
Höstterminen drog igång igen. Och vi har varit med om något som kändes som världens längsta vecka i skolan.
Det känns på ett sätt nästan som att vi aldrig ens slutat. Det har gått trög och långsamt och koncentrationsnivån har befunnit sig på minussidan, ungefär. Men, vi har en del intressanta föreläsningar nu också, och egentligen är det inte alls många veckor till praktiken drar igång igen. Just nu känns det oerhört långsamt att "bara" gå på andra året. Men sist och slutligen misstänker jag att detta år kommer gå snabbt utav bara vad. 

I samband med detta har vardagen som på sommaren är mer fri, övergått till rutin igen. Det finns alltid en risk med rutiner - så som att falla in i gamla mönster igen, eller att anta att saker kommer att vara så som de alltid har varit. Att igen gnidas mot varandra på ett mer vardagligt vis, risken finns att ta saker förgivet och automatiskt slå över till förberedelse för dvala-läget. Förra vintern var en dvala. Och våren kom som en räddning.

Men må denna vinter inte enbart vara en vinter av sparlåga, lappande, krisande & fix. Må detta vinterhalvår få vara lite mera levande, lite mer stabilt. Må rutiner inte vara något som söndrar utan istället stärker, denna gång. 


Förra hösten, när vi vandrade runt på gator i Spanien och hade det fint. 
Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver: