En lista

15.09.2016 kl. 21:22


Vad har du på dig?
Friluftsbyxor och träningströja. Kommer precis in från en frisk kvällspromenad i höstskymningen. 

Hur mår du?
Efter promenaden - bra, helt uppfriskad och lugn känner jag mig nu. I övrigt har detta bara varit en dimmig dag. Men så får det vara, ibland. 

Vad önskar du just nu?
Ja, ibland önskar man ju många saker. Fast just nu tror jag det får vara bra precis så som det är. Jag har allt jag behöver och mer där till. Jag har det så mycket bättre än jag tror ibland. 

Vad har du ätit idag?
Kaffe & kanelbullar. Och pizza gjord på tortillaplättar. Vad ska du göra imorgon? 
Fara ut på morgonlenkki, storstäda lägenheten, sitta i skolan några timmar, och senare bege mig mot hembyn för att hälsa på mor & far. 

Vem saknar du?
Idag saknar jag min syster extra mycket. Och systerbarnen, eftersom O har födelsedag idag. 

Senaste köp?
Ingredienser till tortillapizzan. 

Vad skrattade du senast åt?
Det känns längesen jag verkligen skrattat så tårarna sprutat nu. Det gjorde vi rätt ofta på jobbet med kollegorna i somras, och det kan jag verkligen sakna nu också. 

Vem sov du senast med?
Med Benjamin. Minns att jag vaknade mitt i natten och att han höll om mig hårt. Känner mig alltid lika trygg och priviligerad. Det finns ju inget bättre. "Jag ska aldrig ta förgivet, att somna bredvid dig" som Bosse så fint sjunger. Vad läser du just nu?
Läser snart ut Sommarboken av Tove Jansson, och har en några andra på hälft. Så som den tänkvärda Jag är Malala - hon som fick Nobels Fredspris 2014, och boken "Alla borde vara feminister" av Chimamanda Ngozi Adichie, som är oerhört bra, rekommenderas åt alla i hela världen, faktiskt. Den är tunn och konkret, välskriven och humoristisk men tar upp hur saker faktiskt är, på ett enkelt, avskalat och ärligt vis. 

Såhär beskriver hon själv: " Jag skulle vilja att vi börjar drömma om en plan för ett annorlunda samhälle. En rättvisare värld. En värld med lyckligare män, och lyckligare kvinnor som är ärligare mot sig själva. Och det är såhär vi ska börja: vi måste uppfostra våra döttrar annorlunda. Vi måste även uppfostra våra söner annorlunda. 

Senast sedda film?
The Huntsman på drive-in bio med Sara i måndags, det var så mys! 

Vem var den senaste som ringde dig?
Sara 

Vad stod de i ditt senaste skickade sms?
"Vakärt ikvield" med bifogad bild av oerhört fin solnedgång + hav = finaste septemberkombinationen av ljus som finns. 

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
Bror min. 

Vart vill du åka just nu?
Till Lappland! Och vandra i ruska, sova i en glasiglo och se på norrsken! Och till Island, jag vill väldigt gärna till Island också. 

Nästa inplanerade resa?
Har ingen inplanerad resa alls just nu. Men hoppas ju ändå på att inom en snar framtid kanske åka någonstans. Till Norge till exempel, har vi funderat på. Har även funderat på att åka utomlands på praktik nästa termin, eftersom det inte blir av detta år. 

Kommentarer (2)
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Alltså, första bilden e så magisk!
Nicolina16.09.16 kl. 20:40
Ja Nicolina, visst e an! En magisk morgon, så tyst, så lugn.
Lena18.09.16 kl. 17:32