Fyll i listan, sa ratatas startsida

30.12.2017 kl. 18:44


 

2017 var året när jag: Absolut inte hann med. Mer än någonsin så förstår jag inte vart året tog vägen. Men jag välkomnar ett nytt år med öppna armar. På sätt och vis kanske det också var ett av de mer stabila åren på länge. 

Fem ord som beskriver 2017: Trötthet, motvind, solnedgångar, helande kramar, flow. 

Årets höjdpunkt: Hmm, årets höjdpunkt. Det är riktigt svårt. Kanske årets liveframträdanden, Bo Kaspers Orkester i Ekenäs och Linnea Henriksson på Ritz. 

Året genom Spotify (klick!): Det var en salig blandning musik i år enligt spotify. Jag har nog inte ens hört på så mycket musk som annars. Nästa år skulle jag vilja satsa mer på musik. Sitta mer med gitarren och ha playlists med bara bra musik. Men det tänker jag varje år. 

Årets låtar är spontant uppräknat: Something just like this - The Chainsmokers & Coldplay, 5 fine frøkner - Gabrielle, Blossom - Noah Gundersen, Vadå - Linnea Henriksson.

Årets maträtter: 2017 var året när jag inte åt tortillas på nästan 5 månader pga fick magsjuka i samband med att jag åt det en gång. Men, nu kan jag nog äta det igen. Tänk, att vara utan taco-fredag. Det går ju inte. 

Årets kulturupplevelser: Jag har äran att ha en konstnär som vän, vilket är oerhört priviligerat, och jag har varit med på några av hennes utställningar detta år, vilket varit ytterst gemytligt. 

Årets samhällsfenomen: Nå, man kan väl säga som såhär, att på tapeten i samhällsväg har vi haft vaccin, silvervatten, vargar, metoo, centralsjukhuset, Trump, reformer av alla de slag, besparingsåtgärder, Nazister som demonstrerat, alkohollagen som ändrade på ett minst sagt mystiskt sätt, oroliga tider i Europa, terrordåd på nära håll, språkstrider, äktenskapsfrågor, regeringsilska... Och så fyllde ju Finland 100 som nog ingen i världen undgick att missa. Ja. Jösses vilka strider och åsiktsvågor som haglat bland folket och särskilt ute på detta moderna internetet.
Vi hoppas på ett stabilare 2018 tror jag. Att saker och ting faller på plats. Hopppas. 

Årets somarminne: Vår mini-trip som vi tog till Haparanda & Umeå i somras, när solen värmde kinder en stund och vi kom bort från vardagen. 

Årets gimme more: Skratt. Det där bubblande lyckoskrattet som hittat fram i min mage i år vill jag ha mera av i år. Och ännu mera stabilitet. 

Årets gimme less: Stress, press, prestationskrav, dålig feelis. 

Årets utmaning: Att balansera. Balansera livet och fördela tiden. Att prioritera annorlunda kanske, till ett nytt år. 


 

2018 blir året när jag: Ger min energi åt rätt saker. 

Fem ord som kommer beskriva 2018: Jag hoppas på välmående, medvind, stabilitet, fina överraskningar och bra träningsrutiner. 

Året 2018 höjdpunkt: Den höjdpunkten vet jag inte än förstås, men jag hoppas att praktiken i Norge blir en av årets höjdpunkter. 

Året 2018 genom Spotify: Jag ska sortera i mina spotifylistor, ägna tid åt bra musik.  

Året 2018 maträtter: Vill att 2018 är året när jag satsar mer tid på matlagning och olika sorters rätter.

Året 2018 kulturupplevelser: Hoppas på bra konserter och andra trevliga evenemang. Vill gå på fler olika evenemnag och utställningar än vad jag gjort iår. 

Året 2018 samhällsfenomen: Jag misstänker att allt kring metoo kommer ta fart på ett nytt sätt. Jag vet att folk anser det som uttjatat men det är inget som ska dö ut efter den första vågen utan något som behöver bilda ringar på vattnet. För det är viktigt, på riktigt. 

Året 2018 somarminne: Sommaren sommaren, den är nog alltid helt oviss innan den kommer. Men jag hoppas på mer sol. 

Året 2018 gimme more: Träningsrutin. Mer träning och mer frivluftsliv. Sånt som jag mår bra av. 

Året 2018 gimme less: Krav, dålig feelis i skolan, uppgivenhet, dåliga livsvanor. Sånt som jag endast själv kan ändra på med min attityd och envishet. 

Året 2018 utmaning: Första utmaningen kommer i februari när jag drar iväg till Norge på en praktik. Behöver plocka fram det modiga i mig själv tills dess. 

 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 2 med bokstäver: