lätt att leva i nuet

04.12.2018 kl. 15:14

Tänkte på det idag när jag plockade med saker i köket.

Dedär med att det är lättare att leva här och nu när jag inte vet vad framtiden för med sig och inte heller vill tänka på allt som varit eller drömma mig bort till hur saker och ting var förut. 

Mer än på länge trivs jag riktigt bra i hur det är precis just nu. Ja, kanske nästan skrämmande bra, vi ska ju aldrig vara nöjda. Vi ska trivas och finnas i nuet, men inte bli för bekväma så att vi stannar upp och inte längre vill utmanas och fortsätta framåt. 

Det är knepigt. 

Men så som det är nu vill jag gärna ha det nu. Jag tänker inte så mycket på vad som komma skall och jag tänker inte mycket på hur saker har varit. Jag är i vad som är, här och nu. 

Jag vet att det är en av mina största fällor som jag riggar åt mig själv, jag lever kvar i det gamla, jag saknar och är nostalgisk, eller så drömmer jag vidare, tänker på att sen, sen när jag har det där eller har uppnåt det målet, då. I stället för att se på hur saker och ting är precis just nu. 

Men det kommande året vill jag bli bättre på att stanna kvar i hur det är, precis just nu. Utan att rusa vidare för snabbt eller trampa bakåt. 

 

Och visst är det lite lättare när jag inte vet vad 2019 kommer att bjuda på. Jag blir klar med utbildningen och kan inte säga att jag vet exakt vad det kommande året kommer att innehålla. Och det känns varken skrämmande eller ovisst ändå. Det känns inte skrämmande alls längre. 

Jag får ta det då, jag har inte tid med att tänka på det. 

Jag har fullt upp med att leva nu. Fullt upp med att stanna i varma kramar, dricka varmt mörkrostat kaffe, lyssna på samtal och tända ljus, krypa under en filt och inte tänka på något särskilt alls, inte grubbla, och inte drömma framåt heller. Det kanske låter trist, men det är det inte. Det är det skönaste tillståndet jag varit med om på ett bra tag. Det är stabilitet. 

 

Att bara vara. Här. 

 

 

 

 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 4 med bokstäver: